טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
מבזקי חדשות:
  • מכללת נוף הגליל: לראשונה עתודה של צה"ל להנדסת אלקטרוניקה י"ג-י"ד
  • טירת כרמל: מקומות הקבורה נגמרים…
  • תנועת אומ״ץ מאיימת בבג״ץ בנושא חיסון אסירים
  • בניו יורק, נערכים לפתיחת מסעדות ותיאטראות עם בדיקות מהירות …
  • מבצע שפתונים של מייבלין ניו-יורק
  • לומדים מהבית איך עושים זאת בצורה הכי יעילה!
  • כהן וגרושה ערכו חתונה פיקטיבית
  • ברמב"ם פיתחו תהליך ממוחשב לניהול מבצע ההתחסנות
  • חדש בארץ: מקרני ה- LightScene החדשים של EPSON
  • בביה"ח כרמל מקדמים את המחקר במלחמה בסרטן
טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
מתכון: עוגת תפוחים פרווה לראש השנה
ראשי » טיפ יומי » מתכון: עוגת תפוחים פרווה לראש השנה

מתכון: עוגת תפוחים פרווה לראש השנה

29 באוגוסט 2018 11:13

עוגת תפוחים מתובלת עם אלפרו* מתאימה לכל השנה* לטבעונים ולשומרי הכשרות לאחר ארוחה בשרית

מתכון: עוגת תפוחים פרווה לראש השנה

 המותג אלפרו מציע לכבוד ראש השנה עוגת פרווה טבעונית מנצחת , עוגת תפוחים מתובלת טעימה בטרוף, ומתאימה לטבעונים שבינינו וגם לאלה שרוצים להפתיע את האורחים  בעוגת תפוחים פרווה משגעת בתום הארוחה החגיגית.

מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:

לבצק:

2 תפוחים בינוניים, קלופים

3 כפות סירופ מייפל טבעי

3 כפות זרעי פשתן טחון

1/3 כוס מים פושרים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן

80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו

1 כף חומץ 5%

1 כפית סודה לשתייה

180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא

1.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)

חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)

להגשה:

מעט אבקת סוכר

חופן שקדים פרוסים קלויים

סילאן

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
  2. מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.
  3. מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.
  4. מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.
  5. מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.
  6. מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק.
  7. מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.
  9. זורים מעט אבקת סוכר ומגישים עם סילאן.

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.
  • הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.
  • תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.
  • אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי.
  • אפשר להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, ואופשר להשמיט אותם מהמתכון.

 בתאבון

עוגת תפוחים מתובלת עם טופו וקרמל צילום: אולגה טוקשר

 

 

 

 

 

 

 

אלפרו מתכון הכנה עוגת תפוחים פרווה
« פוסט קודם
פוסט הבא »
טיפ יומי
17 בינואר 2021 זהבה הופמן

לומדים מהבית איך עושים זאת בצורה הכי יעילה!

באדיבות: ניר נבות ראש תחום עיצוב גרפי וחווית משתמש ב-HackerU


אודות טיפ

אתר החדשות Tip היה מראשוני אתרי החדשות באינטרנט בישראל בסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת. האתר הביא סיפורים בלעדיים בצד ידיעות חדשותיות ממגוון נושאים. לאחר פעילות של כמה שנים האתר נסגר .

דווקא בימים אלה, שבהם עוברת התקשרות הישראלית טלטלה עזה, חשנו צורך בחידוש הפורמט של אתר חדשות בלתי תלוי, המביא לגולשים את מבחר החדשות ובצידם הטיפים החמים של הרגע.

 

הגינות ויושרה עיתונאית

אנו מבטיחים להימנע ככל שניתן מהעלאת תכנים פוגעניים, מהצגת ידיעות המבוססות על שמועות, כי אנו נאמנים לאתיקה העיתונאית האחת והיחידה: לדווח את האמת, בזמן הנתון, בהגינות וביושרה עיתונאית.

מנהל האתר, יובל פלג, עיתונאי ותיק ומרצה לעיתונות באוניברסיטאות ובמכללות אקדמיות, יחד עם צוות הכותבים ישמרו על הכללים האלה ויהיו פתוחים וקשובים לכל בקשה, פנייה או הערה על תוכני האתר.

צור קשר

ניתן ליצור איתנו קשר באמצעות המייל:

tip@ypr.co.il

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס