טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
מבזקי חדשות:
  • ניקוי תריסים מקצועי – לאיכות חיים גבוהה מאוד
  • עבודה ביום הבחירות – האם זה משתלם?
  • איזה דלפק קבלה יתאים למשרד שלכם?
  • יו"ר ועדת החוקה בכנסת: התו הירוק שובר שוויון
  • הצנחן ציגי כרסנטי, ממשחררי ירושלים תובע בגין הוצאת דיבה
  • האם אפשר לנטרל ריחות רעים בבית?
  • "חסכן המים של לוריאל"- טכנולוגיה פורצת דרך לחיסכון במים
  • דור אלון רוכשת 50% מקבוצת BBB
  • פתרון ה-EV Plus+ של HARMAN לרכבים חשמליים זכה בפרס החדשנות
  • חיפה: ביה"ס "חוגים" נרתם לסייע למשפחות בעיר שנפגעו ממשבר הקורונה
טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
נגיף הקורונה: הנחיות כלליות לבתי אוכל
ראשי » בילוי ופנאי » נגיף הקורונה: הנחיות כלליות לבתי אוכל

נגיף הקורונה: הנחיות כלליות לבתי אוכל

16 במרץ 2020 09:50

ד"ר אבי צרפתי: קוראים לבעלי העסקים להקפיד על ניקיון, היגיינה ומניעת הדבקה. בתי העסק בתחום ההסעדה והמזון מחויבים לשמור על בריאותם של הצרכנים המבקרים בשטחם

נגיף הקורונה ממשיך להתפשט ברחבי העולם, ולצערנו הצליח לנדוד גם אל ישראל. ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות נערך לכל תרחיש ומבקש מכל בתי האוכל להיערך גם כן; אטליזים, וכל בית עסק העוסק במזון, מתבקש להתנהל בהתאם להנחיות הכלליות לבתי האוכל כדי למנוע את ההתפשטות ואת ההידבקות בנגיף הקורונה.

נגיפי הקורונה הינם משפחת נגיפים גדולה הגורמים למחלות בבעלי חיים, ועלולים לגרום לתחלואה גם בבני האדם. במהלך דצמבר 2019 עבר הנגיף מבעלי החיים לאדם, והחל להתפשט על ידי העברתו מאדם לאדם. ב-30.01.2020 הכריז ארגון הבריאות העולמי על התפרצות הנגיף כאירוע חירום בבריאות הציבור, והעלה את הערכת הסיכון העולמית לרמה הגבוהה ביותר בשל התפשטות נגיף הקורנה, שכינויו COVID-19.

בישראל, כמו בשאר העולם, החל הנגיף לעבור מאדם לאדם כאשר הוא מופרש מדרכי הנשימה של אדם חולה, בעיקר בעת עיטוש או שיעול. הטיפות הניתזות יכולות להגיע אל דרכי הנשימה של אנשים בקרבת מקום או לנחות על משטחים. אנשים, אשר זמן קצר לאחר מכן, ייגעו במשטחים אלה ובהמשך ייגעו בפה, באף או בעיניים שלהם עלולים להידבק. שיטת ההדבקה נכונה גם למזון.

יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות אבי צרפתי
קרדיט עיריית רחובות

יו"ר ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות אבי צרפתי: "בשלב זה לא דווח על הדבקה ממזון או מסחורות. ובכל זאת, יש להיערך ולנהוג בהתאם להנחיות הבסיסיות של משרד הבריאות לשמירה מנגיף הקורונה. אנו קוראים לכל בעלי העסקים להקפיד על ניקיון, היגיינה ומניעת הדבקה. בתי העסק בתחום ההסעדה והמזון מחויבים לשמור על בריאותם של הצרכנים המבקרים בשטחם".

הנחיות כלליות והתנהלות בבתי האוכל:
• יש להקפיד על רמת היגיינה גבוהה ביותר, ניקוי ויטרינות ומשטחים אחרים בתדירות גבוהה וחיטוי עם תרסיס על בסיס אלכוהול 70% או חומרים ייעודיים אחרים.
• כל המוצרים הנמכרים שאינם ארוזים ימצאו מאחורי מגן עיטוש – ויטרינה או וילון ניילון חסין.
• צוות עובדי המטבח וההגשה: יקפידו על היגיינה אישית גבוהה הכוללת שטיפת ידיים יסודית במים חמים וסבון בתדירות גבוה ככל האפשר. בכניסתם למשמרת, בחזרה מהשירותים, הפסקה או מגע עם ציוד מלוכלך.
• יש להקפיד על שיעול ועיטוש למרפק או למטפחת חד פעמית ומיד לאחר מכן השליכו אותה לפח.
• שימוש בכפפות בזמן מגע ישיר עם מזון.
• יש להימנע מלחיצת ידיים עם אנשים אחרים.
• יש להדיח את כלי ההגשה (צלחות, כוסות וסכו"ם) למשך שתי דקות לפחות בטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס לפחות.
• הברקת כלי הניגוב תעשה רק עם נייר חד פעמי.

עוד הוסיף ד"ר צרפתי: "עובדי מטבח והגשה חולים או אלו הנדרשים לשהות בבידוד על פי הנחיות משרד הבריאות – חל עליהם איסור להגיע לעבודה עד החלמה מלאה או סיום תקופת הבידוד. הקלת ראש בהוראות משרד הבריאות ובהנחיות השירותים הווטרינרים עלולה לגרום להמשך העברת הנגיף ולהידבקות. נהגו באחריות למען הבריאות של כולנו".

אוכל קורונה
« פוסט קודם
פוסט הבא »
טיפ יומי
25 בינואר 2021 עדי ישראלי

מומחי ביה"ח כרמל עונים לשאלות נשים בהריון וחיסון הקורונה

ד"ר ראובן קידר: האם החיסון בטוח ליולדת ? על מה נשים בהיריון בתקופת הקורונה צריכות להקפיד ? האם החיסון שקיבלה


אודות טיפ

אתר החדשות Tip היה מראשוני אתרי החדשות באינטרנט בישראל בסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת. האתר הביא סיפורים בלעדיים בצד ידיעות חדשותיות ממגוון נושאים. לאחר פעילות של כמה שנים האתר נסגר .

דווקא בימים אלה, שבהם עוברת התקשרות הישראלית טלטלה עזה, חשנו צורך בחידוש הפורמט של אתר חדשות בלתי תלוי, המביא לגולשים את מבחר החדשות ובצידם הטיפים החמים של הרגע.

 

הגינות ויושרה עיתונאית

אנו מבטיחים להימנע ככל שניתן מהעלאת תכנים פוגעניים, מהצגת ידיעות המבוססות על שמועות, כי אנו נאמנים לאתיקה העיתונאית האחת והיחידה: לדווח את האמת, בזמן הנתון, בהגינות וביושרה עיתונאית.

מנהל האתר, יובל פלג, עיתונאי ותיק ומרצה לעיתונות באוניברסיטאות ובמכללות אקדמיות, יחד עם צוות הכותבים ישמרו על הכללים האלה ויהיו פתוחים וקשובים לכל בקשה, פנייה או הערה על תוכני האתר.

צור קשר

ניתן ליצור איתנו קשר באמצעות המייל:

tip@ypr.co.il

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס