טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
מבזקי חדשות:
  • ביום האהבה: הכרויות על הירקון…
  • שיא ישראלי? חמישה ימים בלבד אחרי החתונה, ביקשה הכלה הטריה להתגרש
  • GOLBARY משיק קולקציית בישום הכוללת ארבעה בשמים
  • הרבלייף משיקה: סרום אנטיאייג'ינג מפחית קמטוטים
  • קבלת פנים חמה לאוניה "קראון איריס" של "מנו ספנות" בנמל סלוניקי ביוון
  • מקומות המעניקים הטבות לתושבי הדרום
  • אומ"ץ דורשת מיאיר לפיד להקים ועדת חקירה ממלכתית לפרשת אונס הסוהרות
  • פארק DRAGONLAND פארק הדרקונים הייחודי והגדול בעולם בישראל
  • פאסיניישן- האבטיח המתוק והנמכר בישראל
  • לט"ו באב: מארז לצעירות ולנשים של LAVIDO ומותג התכשיטים DANON
טיפ חדשות
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
  • דף הבית
  • ישראל
  • חיפה והסביבה
  • צרכנות
  • בריאות
  • כלכלה
  • משפט
  • תיירות
  • בילוי ופנאי
  • ספורט
צפת : פסטיבל לאדינו וגם אוכלים לאדינו
ראשי » בילוי ופנאי » צפת : פסטיבל לאדינו וגם אוכלים לאדינו

צפת : פסטיבל לאדינו וגם אוכלים לאדינו

18 ביולי 2021 09:02

מסעדת פופ- אפ לאדינו באסנט קינוחים ב'סומאק' מאפה באלקני בגן עדן וקציצות בהארי 8!

לרגל פסטיבל הלאדינו שיצוין בצפת ב 20-22.7.2021 עם שורה ארוכה של מופעים, סיורים, הרצאות ותכני לאדינו קלאסיים החליטו במסעדות המובילות בעיר להגיש ספיישלים מיוחדים של מאכלי לאדינו, ואפילו על פתיחת מסעדת פופ-אפ לאדינו עם מאכלי לאדינו בטעם של פעם.

מטבח הלאדינו הינו מטבח נוסטלגי, המערב תרבויות ומאכלים מגוונים ומאפיין את דוברי הלאדינו – מאכלים על הציר הספניולי, יוצאי ארצות הבלקן ועד לטורקיה יוון וקפריסין.  במהלך המאה ה-16 עם גירוש ספרד, בצפת חיו לאדינו בכל הרבדים- שירה, פיוטים בבתי הכנסת, לבוש, מאכלים ותרבות החיים בכללה מסעדות יחזירו את האווירה הקולינארית לאורך יימי הפסטיבל

שף גדי אולשנסקי וקינוח
צילומים: SE יחסי ציבור

במסעדת סומאק שבמלון וילה גליליי יגישו במהלך ימי הפסטיבל קינוחים מהמטבח של דוברי הלאדינו. אחד הקינוחים שמזוהים באופן מובהק עם המטבח שמאפיין את דוברי הלאדינו הינו הלצ'ו פורטוגז- קינוח שבבסיסו קרם קרמל המבוסס על ביצים וסוכם ומהווה וראציה עתיקה לקרם בורלה של ימנו. הקינוח יוגש משך שלושה ימים בלבד- 20-22.7 במסעדת ביסטרו הגלילי- סומאק, שנפתחה לפני כחודש (כשרה) בהובלת שף גדי אולשנסקי.

בנוסף, לרגל הפסטיבל בתיירות אסנט יפעילו מסעדת פופ-אפ לשלושה ימים. (הארי 2) את המטבח תוביל עליזה גבאי מחצור הגלילית, טבחית מלון הבית בצפת שבעבר הובילה מטבחים של אולמות אירועים בגליל. עליזה בעלת עשרות שנות ניסיון במטבח מביאה איתה את הניסיון הרב והטעמים הנוסטלגיים במלות לאדינו קלאסיות.

מסעדת פופאפ אסנט_

במקום יוגשו מגוון מנות מהמבטח הספרדי-ארצות הבלקן שנבחרו בקפידה  במטרה להעביר את הנוסטלגיה. במקום תוכלו להנות ממנת הדולמאס פאלסאלס, סופריטו, פאייה, גומו (בוריקטוס בשר), חמינדוס וכו'.

בנוסף, במסעדת סעודה בגן עדן החליטה יעל בריגל בעלת המסעדה לשלב מנת לאדינו קלאסית לאורך יימי הפסטיבל: מאפה בלקני במילוי גבינת קשקבל ותרד לצד פלפלים קלויים וציזיקי מרענן בעלות של 69 ₪.

במסעדת הארי 8 תוגש מנת קפטיקס דה פארסה-  קציצות הקרישה עם הטעם של פעם. הקציצות יוגשו במהלך ו על בסיס בשר משובח, כרישה מבושלת ותפוחי אדמה , באינטרפציה ייחודית המחברת בין המאכל הנוסטלגי לקולינאריה העכשווית, כמנה ראשונה לצד טחינה שחורה וקרם עגבניות בעלות של 38 שקל

מסעדת הארי 8

.הפסטיבל יימשך שלושה ימים בין התאריכים 20-22.7 כאשר יתקיימו עשרות מופעים מרשימים ברוח הלאדינו ובחיבור בין זמרי לאדינו מובילים לזמרים עכשוויים בשלוש במות שונות ברחבי העיר צפת.  על פי התוכנית הפסטיבל יכלול פעילות ענפה לאורך כל שעות היום, מופעים בשעות הערב והלילה, הרצאות, מוסיקה, קולינאריה, סיורים מודרכים וכו׳ ברוח הלאדינו.

אוכל פסטיבל לאדינו צפת
« פוסט קודם
פוסט הבא »
טיפ יומי
5 באוגוסט 2022 עדי ישראלי

פארק DRAGONLAND פארק הדרקונים הייחודי והגדול בעולם בישראל

- מומלץ לביקור עם ילדים להנאה וכיף


אודות טיפ

אתר החדשות Tip היה מראשוני אתרי החדשות באינטרנט בישראל בסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת. האתר הביא סיפורים בלעדיים בצד ידיעות חדשותיות ממגוון נושאים. לאחר פעילות של כמה שנים האתר נסגר .

דווקא בימים אלה, שבהם עוברת התקשרות הישראלית טלטלה עזה, חשנו צורך בחידוש הפורמט של אתר חדשות בלתי תלוי, המביא לגולשים את מבחר החדשות ובצידם הטיפים החמים של הרגע.

 

הגינות ויושרה עיתונאית

אנו מבטיחים להימנע ככל שניתן מהעלאת תכנים פוגעניים, מהצגת ידיעות המבוססות על שמועות, כי אנו נאמנים לאתיקה העיתונאית האחת והיחידה: לדווח את האמת, בזמן הנתון, בהגינות וביושרה עיתונאית.

מנהל האתר, יובל פלג, עיתונאי ותיק ומרצה לעיתונות באוניברסיטאות ובמכללות אקדמיות, יחד עם צוות הכותבים ישמרו על הכללים האלה ויהיו פתוחים וקשובים לכל בקשה, פנייה או הערה על תוכני האתר.

צור קשר

ניתן ליצור איתנו קשר באמצעות המייל:

tip@ypr.co.il

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס