X

מתכונים מנצחים לט"ו בשבט

ט"ו בשבט הוא חג הפירות. בחג זה נוהגים לאכול מגוון פירות טריים ויבשים.  הפירות היבשים הפכו לסימן ההיכר המובהק של החג ומגוון הפירות היבשים והפיצוחים הפכו להיות מזוהים יותר מכל עם חג זה.

שף מוטי אזולאי, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, הנמנה על מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים, מציע 2 מתכונים העושים שימוש בסמלי החג ומציע מאפה וחטיף מפירות יבשים ופיצוחים – עוגיות פיצוחים וחטיף WELLNESS (וולנס) ללא אפייה. קל להכנה בבית ומתאים לסדר החג.

מתכון עוגיות פיצוחים:

 200  גר' שקדים
200  גר' אגוזי פקאן
200  גר' קשיו
150 גר' חמוציות
200  גר' אגוזי לוז
200  גר' גרעיני דלעת
100  גר' שומשום

100  גר' תמרים

100 גר' תאנים

(הכל טבעי לא קלוי)

אופן ההכנה: להכניס את כל סוגי הפיצוחים והפירות היבשים  לקערה, להקציף 3 חלבונים של ביצה, להוסיף לתוך הקערה לערבב הכל לאיחוד החומרים, יוצקים בעזרת כף לתבנית ומשטחים עם כף. אופים בתנור בחום 150 מעלות עד לקבלת צבע שחום

חטיף WELLNESS ללא אפיה

 מצרכים:

75 גרם (1/2 כוס) שקדים לבנים קצוץ גס

50 גרם אגוזי פקאן

100 גרם שיבולת שועל

2 כפות זרעי פשתן2 כפות גרעיני חמניות

140 גרם (1 כוס) תמרים מגולענים עדיף מגהול

2 כפות זרעי צ'יה ניתן להחליף לשומשום

75 גרם (1/4 כוס) סילאן

60 גרם (1/4 כוס) חמאת בוטנים איכותית

60 גרם (1/2 כוס) חמוציות מיובשות

אופן הכנה: לוקחים תבנית אפיה עם נייר אפיה, עדיף שיבלוט מהצדדים מניחים בצד קולים את הגרנולה במחבת משומנת. במעבד מזון, קוצצים גס את השקדים והאגוזים מוסיפים ומערבבים את כל הפיצוחים היבשים  וקולים במחבת לכ 10 דקות עד להזהבה במעבד מזון קוצצים את התמרים, מוסיפים לקערת הפיצוחים הקלויים, את התמרים,

החמוציות, הסילאן, חמאת הבוטנים (לחמם שתגיע לרמה של קרם). משטחים ישר בתבנית המשומנת בנייר אפיה. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. חותכים לקוביות לכ 12 יחידות עוטפים בנייר חום עם חבל רפיה ומגישים לצד כדור גלידה וניל…

חג שמח ובתיאבון !!!!!

עוגיות פיצוחים. צילום פינטרס
זהבה הופמן:
Related Post